Färdig!

Nu är min Offe färdig, den blev så fin, men nästa gång ska jag sticka den långa varianten.

Stickning och hundar.

Min Offe-stickning växer, har använt ett helt annat garn än det rekommenderade men eftersom jag inte är så förtjust i ullgarn så får det bli så. Den kommer helt klart att bli tjockare än originalet men jag hoppas den blir minst lika snygg.
Jag fortsätter naturligtvis på min sjal också, den stickar jag däremot i entrådigt ullgarn. Hopplöst att försöka hålla sig till ett projekt i taget, jag har tänkt att jag skulle försöka men det går ganska snabbt över. För det mesta är det så hemskt mycket man vill göra på en gång, utom ibland när det blir totalt stillestånd och det är så frustrerande det med.
Jag måste så klart lägga in lite bilder på Vincent också, han väger 600gr!! Han är så otroligt liten och jag är ju egentligen en sån där som gillar stora hundar och nu har vi plötsligt två små. Men jag hittar nog snart "min" hund.
De är så fina båda två, fast de är usla vakthundar! Den ena låter som en pipleksak när han skäller och Bella hon skäller nästan bara om det är någon hon känner som kommer och hon blir lite extra upphetsad.

Ny familjemedlem.

Det blev en liten valp! Fast inte min utan Emmilis, det betyder inte nödväntigtvis att jag lägger mina valpdrömmar på hyllan, bara att jag avvaktar lite. Jag är hemskt stolt över hur lugnt och sansat min djurflock accepterat att det plötsligt har dykt upp något litet skumt djur i deras hus. De verkar inte bry sig mycket alls, inte ens Bosse som alltid varit lite grinig.
Det här är lille Vincent, så liten!

Offe

Ibland blir saker och ting inte riktigt som man tänkt sig, just nu är det så, inget blir som jag tänkt mig. Jag kämpar på för att på något sätt hålla skutan flytande men det känns svårt. Men det är bara att bryta ihop och gå vidare, det du inte dör av blir du bara starkare av och en hög med andra floskler!
Jag har i alla fall kommit en bit på min Offe-stickning, missa inte intervjun med Visalisa på Stickameras sida!
Den är rolig att sticka på och jag hoppas den kommer passa mig lika bra som den gör på de som jag sett i olika bloggar.
Har sällskap av lilla Sessan också som ligger på soffkanten och bevakar det hela.

Offe

Har blivit förälskad i Offe, Visalisa fina mönster och nu har jag inhandlat mönstret och ska se vad det kan bli av detta. Det var Ulrika och Stickameras blogg som inspirerade mig till detta. Nu måste jag komma på vad jag ska för garn och vilka färger det ska bli.

Bella och jag har varit ute på vår morgonpromenad men idag var det blött, grått och så mörkt! Igår var det vårkänslor i luften och lite fruset när vi var ute. Nu kan det gärna få bli vår med en gång tycker jag! På bilden ligger Bella i solstolen och solar, vi längtar dit båda två tror jag.

Valp!?

Är så sugen på att skaffa mig en hund till, tror det är min 50-årskris, kan man skaffa motorcykel, sticka till Paris och jag vet inte allt så kan man väl skaffa en valp eller hur? Det är ju inte precis så att det är något nytt i vårt hem, vi har nästan alltid haft två hundar. Det var ju meningen att vi skulle haft det nu också men vår älskade Ebba blev inte så gammal.

Nytt år

Lite dåligt med inlägg nu ett tag, mest för att jag haft så mycket annat att tänka på. Det nya året innebär en massa nya saker både att göra och att ta ställning till, på gott och ont. Ett av mina nyårslöften, nej det enda egentligen var att det här skulle bli mitt år, att nu är det dags att tänka på hur jag vill ha det och vilken väg jag ska gå. Jag är stor nog att ta mina egna beslut utan att bry mig om vad andra ska tänka. I år fyller jag 50 år! Trodde inte det skulle kännas så märkvärdigt men det gör det.

Jag har hunnit sticka lite på min sjal också men det går låångsamt, det blir tre varv framåt och två varv bakåtstickning!

Gott Nytt År!

Vi hade en fantastiskt fin nyårsafton med de små och lillebror med fru. Massor av god mat och sen avslutade vi med att titta på alla fyrverkerier på vägen hem. Till och med Bella fick en ganska lugn helg, vi satt i bilen med motorn på och hög musik så jag tror att det inte lät så hemskt mycket som det brukar göra hemma när de smäller. Nu ser jag fram emot ett nytt år med nya upplevelser!

Mimmis sticksida

Det här är min stick och handarbetssida, men den kommer också att handla en hel del om mina djur o mitt naturintresse. Sen får jag inte glömma mina pelargoner!!

RSS 2.0