Vår i luften.

Det har varit en riktigt skön helg här ute, i lördags satt vi till och med ute på trappan och fikade hela gänget. Jag har börjat sätta mina pelargonsticklingar, tyvärr är det en hel del som har dött under vintern men mina största favoriter har konstigt nog klarat sig i år. Emma var här med ett litet gäng svärmorstungor och en annan sort som jag inte riktigt vet vad den heter så nu börjar mina fönster vara fulla igen.
Jag stickar vidare på min beställning på bebiskläder och även om det ä rväldigt mysigt så kommer jag alltid på saker som jag skulle vilja göra men det är bara att sätta upp på att göra listan.
Ha en bra dag önskar jag och min flock!

En skokartong.

En skokartong är alltid bra, Bosse brydde sig inte så mycket om att den var full med valpleksaker, han klev i och somnade. Sessan väntar nog på sin tur tror jag!
Nu har jag börjat på bebiskäderna jag lovat sticka till Malin, riktigt kul att sticka sånt igen. Det här ska bli en liten kofta med långbyxor och mössa till. Min Pyttipanna sjal får vänta lite men det blir nog ett varv då och då när jag behöver lite omväxling.

Pyttipanna igen.

Sockorna som jag började på häromdagen, ja de bidde inga sockor, de bidde en Pyttipanna. Det bästa och ibland det sämsta med internet är att man får så många intryck och man ser så många fina saker som man omedelbart måste göra.
Jag börjde ju på en Pyttipanna för ett tag sen men tyvärr räckte inte garnet så av det garnet blev det ett par sockor och nu ska det bli en sjal av sockgarnet. Allting har en mening eller hur?
Den kommer att bli en fantastisk färgklick!

Tuff dag.

Tuff dag idag, jag sitter en stund tills det gör för ont och sen går jag en sväng tills det gör för ont. Att stå är inte att tämka på någon längre stund, det känns som om mina höfter packat ihop och gett upp. Jag har ledvärk lite då och då men så här illa har det inte varit förrut! Eller så kanske det känns värre för att det är höfterna den här gången. I vilket fall som helst tycker jag hemskt synd om mig själv just nu.
En ljusglimt är ju att jag kan sticka i alla fall, jag har precis börjat på ett par sockor i garnet San Fransisco. I den ljuvliga färgen cerise/orange, funderar på om jag inte skulle kunna behöva en sjal i den färgen. Jag älskar att sticka/virka sjalar och som tur är älskar jag använda dem. I vår ena hall finns en kapphängare full med sjalar!

Garn och snö!

Snön vräker ner och vi har fått minst 10 cm under natten, stackars Vincent försvinner nästan i drivorna och all snö som fastnar i pälsen! Känns som våren är mycket avlägsen just nu.
Jag har gjort en lagerinventering för att se att allt stämmer och hur mycket som finns och hittade lite garner att stoppa i fyndpåsar, passa på!
Lite smått och gott, kanske kan det vara något, gå in på min e-shop om du vill ha mer information!

Underbar vinterdag!

Sockor

Väldigt färgglada sockor, jag kunde inte motstå garnet och sockorna känns tjocka och sköna! Det kan behövas i kylan.

Nytt bebisgarn

Igår fick jag hem lite nytt bebisgarn som jag lagt in e-shopen idag http://www.mimmisgarn.se/sv/ de var riktigt fina tycker jag.

Bak och pelargoner

Idag har jag bakat lite semelbullar, tycker semlor är så goda! Ungarna tycker de hembakade är bäst så då fick det bli så.
Annars har dagen varit minst sagt trist, det är gråkallt och snöar lite då och då, trots att det bara är -3 idag så gör blåsten att det känns som det är kallare än när det var -18. Men jag har satt lite pelargonsticklingar, några Mårbacka och Bobberstone. Det gör att våren känns lite närmre!
Jag har beställt hem lite garn till min e-shop, mest påfyllnad men det blev ett par nya sorter också. Det får bli lite bilder så fort de kommer.
Här kommer en liten hundbild.

Pyttipanna

Stickar för fullt på min pyttipanna men det blir inte riktigt som jag vill ha det, så just nu river jag upp den igen! Jag vill att den ska bli längre, men det svåra är att få till det. Har redan förlängt den en gång och stickat fel en gång så nu är det tredje gången gillt.
Underbart mönster dock som finns på Garnomeras blogg, rekommenderas av en som verkligen gillar att sticka sjalar.

25 år.

Min älskade gubbe har jobbat i drygt 25 år för samma arbetsgivare och fick i torsdags middag och blommor.
Väldigt vacker bukett, älskar färgerna!
Själv har jag varit och fyndat lite garn:
Inte för att jag på något vis skulle behöva mer garn men det var färgerna jag föll för. Jag tänkte att jag skulle testa att sticka en Pyttipannasjal och de här färgena kan nog bli kanonfina.

Snöpromenad.

Vi har varit ute i snön och försökt att promenera lite med Vincent och Bella, Vincent kunde inte förstå hur vi kunde komma på något så korkat!
Bella tyckte det var väldigt skönt och kul att skutta omkring i snön.
SMHI säger att vi kan få upp till 30 cm snö här de närmaste dagarna och jag som längtade så mycket efter våren!

Mimmis sticksida

Det här är min stick och handarbetssida, men den kommer också att handla en hel del om mina djur o mitt naturintresse. Sen får jag inte glömma mina pelargoner!!

RSS 2.0