Klänning eller kjol!?

Jag är otroligt sugen på att sticka en klänning eller kanske en kjol och så kom min äldsta dotter häromdagen och var sugen på en långtröja/klänning att ha till leggings i vinter. Nu gäller det bara att hitta mönster, eller rättare sagt att kunna välja!
Den här från Drops kanske eller varför inte den här:
Den här sista från Knitty kanske inte riktigt var min stil men så fin. Jag får leta vidare, nåja garn har jag ju tillgång till i alla fall.

Kattleksaker med kattmynta.

Just nu virkar jag kattleksaker för fullt, det är kanon att använda sina restgarner till. Dessutom så går de ju till en bra sak, nämligen till Ronnebys Hittekatter! Jag hade önskat att jag kunde göra lite mer, som att vara stödhem eller ta hand om en stackars hemlös varelse men jag har redan fem katter och en hund så min kvot är redan fylld.
Sen har jag äntligen fått mitt senaste födelsedagsprojekt färdigt!
Igår var jag och gubben iväg på ett e-handelsseminarium i Växjö som posten höll i, det var riktigt spännande och jag fick en hel del nya ideer. Det är inte helt lätt det här med e-butik (mimmisgarn.se) men man lär sig en bit i taget. Dagen avslutades med middag och ishockey på Vida Arena!

Stickfestival

I lördags var det dags för stickklubbens andra Stickfestival på Byteatern i Kalmar, jag var med som garnförsäljare den här gången vilket gjorde det hela lite annorlunda. Men jag hade fantastiskt kul och pratade så jag blev hes, det är alltid lika kul att prata med likasinnade. Dessutom får man ju så himla många nya ideer och just nu kunde jag behöva lite inspiration!
Mitt garnbord i lilla spelsalen.
Här har en del av Stickklubben slagit sig ner för att summera dagen och pröva på att göra garnknappar!

Höst

Idag är det grått, grått och nu börjar man känna att hösten verkligen är här. I lördags däremot hade vi kanonväder, vi var ute på en långrunda med Bella och det var alldeles stilla och vackert. När vi kom ner till sundet var vattnet som en spegel och det såg ut som om Kalmar svävade långt därborta, himmel och hav hade precis samma färg. Väl hemma blev det en fika i solen framför garaget, konstigt att man alltid uppskattar just de där stunderna i solen mest, de som man inte trodde att man skulle hinna med innan det blir riktigt kallt igen.
Just nu är det sockstickning som gäller har nog stickat en fem-sex par på sista tiden och nu börjar jag känna att det kanske skulle kunna vara dags att komma på något annat. Jag har lite inspirationstorka just nu tyvärr, fy vad jag hatar när det händer, för det mesta har jag så mycket på gång att jag inte vet var jag ska börja!
De här sockorna ska läggas ut i e-butiken Mimmis Garn nu under dagen.

Inspiration.

Stickklubben hade idag gått ut med en undran om någon hade något projekt att visa upp på Stickfestivalen när det gällde återvinning/ alternativa matreial. Så jag funderade lite och kom på att jag har en liten rund badrumsmatta som min mamma virkat i remsor av plastkassar. Jag fick nartuligtvis lov att leta upp den med en gång och då kom jag på att jag hade ju en massa plastkassar...
Vackra Sessan ville också vara med.
Visst är det härligt med internet och all inspiration man kan få!

Dragning i lotteriet!

Nu har vi dragit vinnaren i vårt lotteri och det blev Lillemor Johansson, grattis!!
Jag fick hjälp med dragningen av Erik innan han gick till skolan. Tack Erik för hjälpen och än en gång Grattis Lillemor!

Frukostmöte.

I helgen har jag varit på frukostmöte i Johanneskyrkan med Stickklubben och Mimmis Garn, det var riktigt trevlig! God frukost och massor av trevliga människor.
Jag visade upp lite av mitt garn också.
Sen var det dags för födelsedagsfirande, lilla brorsdottern hade fyllt 5 år. Vi fick en jättegod lunch och äpplepaj med grädde till efterrätt, smaskens! Alltid lika mysigt.
Nu är min nya hösttröja äntligen färdig och jag blev väldigt nöjd, den blev lätt och mjuk. Det garnet är helt fantastiskt att sticka i och resultatet blir så fint, Winter red. Så har jag gjort födelsedagsstrumporna färdiga och börjat på halsduken till min lilla systerdotterson.
Halsduken är riktigt rolg att sticka och den blir så fort färdig!
Nu är det snart dags för dragningen i mitt lilla lotteri, lycka till allihop och ha en bra dag!

Mimmis sticksida

Det här är min stick och handarbetssida, men den kommer också att handla en hel del om mina djur o mitt naturintresse. Sen får jag inte glömma mina pelargoner!!

RSS 2.0