Mina julblommor!

Tävling!

Hittade en tävling hos Tant Marit som jag skule vilja vinna i, vilka underbara grejer!
Grattis till dina 50000 besökare Tant Marit!

Julklappar.

I helgen har vi bakat pepparkakor, gjort knäck och ischoklad hela familjen, det var så mysigt och det blir en riktig julkänsla när vi samlas hela bunten. Efteråt drack vi glögg och provsmakade lite, en mysig start på advent. Det blev också lite julklappar inhandlade i helgen, vi måste snart ta tag i det på allvar. Inte för att vi köper särskilt många julklappar bara några stycken små, jag tycker inte att julen ska handla om vem som kan köpa mest och dyrast så vi har en bestämd summa vi använder. Vi tycker bara att det är mysigt att ha en liten julklappsutdelning.
Jag har börjat på ett par babysockar till som ev. ska bli julklappar, jag har lovat att sticka upp några stycken till en vän så får hon välja vilket par hon vill ha sen.
Sen ska jag testa att sticka en halsduk i Ice Frilly, det kan nog bli lite knepigt tror jag men skam den som ger sig. Jag har hittat ett bra mönster på nätet som visserligen gällde ett annat märke men garnet ser likadant ut så det blir nog bra.
Apropå julklappar titta gärna in i min e-shop Mimmis Garn kanske kan det finnas något att ge bort i julklapp där!

Advent

Idag ska jag försöka bli färdig med mitt adventspyntande, har bara sista touchen kvar. Jag var iväg och köpte en ny slinga att ha ute igår, ska se om jag klarar av att få upp den själv annars överlåter jag det till min älskade gubbe! Det blev lite fina julstjärnor och ett gäng med hyacinter också när jag ändå var i shoppar tagen så det ska bli riktigt fint här idag lagom till fredagsmyset med ungarna.
Högen med kattleksaker växer, jag har nog virkat ca. 30 bollar nu, jag tänkte skicka dem på måndag så det hinner nog bli lite fler. Sen är det dags att ta tag i mitt stora överkast av mormorsrutor så det förhopningsvis blir klart till jul. Jag ska testa att virka med garnet Queen, det kan nog fungera bra tror jag.

Sjalen färdig!

Äntligen är sjalen färdig, vet egentligen inte varför den har tagit sån tid, det är ju ett väldigt enkelt mönster eftersom den är rätstickad och garnet är fantastiskt skönt att sticka i. Ibland är det bara så att det går väldigt trögt. Nu är den utlagd i e-shopen och klar i allla fall.
Nu ska jag virka lite kattmyntaleksaker en stund som avkoppling och dessutom behöver ju alla hittekatter lite julklappar de också. Gå gärna in och titta på Ronnebys Hittekatter och se vad ni kan hjälpa till med. Allt räknas, minsta lilla gåva hjälper och framför allt ta hand om alla i er närhet, både manniskor och djur!

Adventsljus

Jag glömmer mellan varje gång hur mysigt jag faktiskt tycker att det är när adventsstjärnor och ljusstakar kommer fram och tänds. Jag har bytt till mina julgardiner och satt upp alla stjärnor idag och det blev så fint!
Gardinerna som jag virkade passade alldeles utmärkt och så ska jag nog hänga lite av mina stickade julkulor i dem också så småningom.
Måste visa en bild på mina fina små dammtussar också, som bara ligger och latar sig medans matte får jobba!
Fast det är ju trevligt med sällskap.
Jag har också hunnit med att lägga upp en påtad halsduk i e-shopen, annars vet jag inte vart den här dagen tagit vägen. Nu har jag dock tänkt mig att bara sätta mig och sticka en stund.

Tandvärk och ryggont!

Både gubben och jag slog till på en ganska sömnlös natt i natt, han med värk i ryggen och jag med tandvärk, roligare kan man ju ha. Nåja nu har jag varit iväg och dragit ut din lilla elakingen så nu hoppas jag att det så småningom blir bättre, gubben får ta det lugnt ett par dagar så får vi hoppas att det blir bra igen.
Igår fick jag lite nytt garn till e-shopen, har lagt in det men en del av det hade jag velat behålla själv! Men jag har så mycket på gång att det måste vänta.
Det här gillar jag, det är mina färger, älskar orange,rött,gult och allt som är skrikigt.
Ett rosa baby soft ser jättefint ut.
Det här är ett bambugarn, något som jag motvilligt måste erkänna att jag aldrig stickat i det ska bli spännande. Ibland blir jag så frustrerad av att mina värkande leder inte alls vill sticka så mycket som jag vill men det är en ganska så stor kompensation att kunna gå och klappa lite på alla garner i mitt lilla lager.

Julkulor, igen!

Funderar på att testa att sticka julkulor med ett pälsgarn, det borde bli ett ganska spännande resultat, jag har ett Long eyelash som skulle bli ganska spännande tror jag. Hörde att de skulle prata om stickade julkulor på radion just när jag skrev det här, det sprider sig tydligen med en väldig fart.
Hade nog tänkt att bara sticka lite idag och inte så mycket mer, har fått tandvärk och ska enligt min tandläkare bara vänta på att det ska ge sig,han har gjort vad han kan.

Fars dag.

Vi har firat fars dag i helgen med lite mat och tårta. Det har varit en dimmg och grå hleg men vi lyckades ändå räfsa upp de flesta löven och ut och njuta av en promenad. Idag är det frost ute och solen är på väg upp, det ser ut att bli en fin dag.
Nu har jag fått ordning på mitt flyttade lager igen, nu är det bara att hoppas att jag hittar allt när jag ska ha det.
Jag har börjat att sticka lite fler julkulor men det går lite långsamt, hoppas att jag får färdigt de som jag lovat i alla fall. De är roliga att sticka men det är väldigt pilligt med två färger och tunna stickor.
Dessutom stickar jag en sjal till, antingen blir den en julklapp eelller så lägger jag ut den i e-shopen. Sjalen stickas i ett blått simge, för tillfället har jag bara ett rosa simge hemma, men det är ett mjukt lite skruvat garn. Resultatet blir mjukt, glansigt och lite tungt, jag gillar det till just sjalar.
Avslutningsvis så ville mina linslusar också vara med på bild, ha en bra dag!

Lite av det som jag stickat.

Hmm, man kan nästan tro att jag gillar att sticka sockor, de här sista är ett par tubsockor till baby. De var så roliga att göra så det blir garanterat fler.

Flytt!

Igår flyttade jag mitt lager, men inte så långt bara från ena sidan av huset till den andra men det tog tid ändå. Det är då man inser hur mycket som finns. Mimmis Garn har ju inte funnits så länge men man samlar på sig. Äldsta hemmavarande dottern behövde mer utrymme och jag klarar mig bara alla mina hyllor får plats så vi har gjort ett byte plus att vi renoverat ett rum till så hon numera har två egna rum. Jag tror det blir kanonbra när allt är färdigt.
Jag har också lyckats att handla hela 4 julklappar, det känns skönt att ha börjat lite jag hatar att stressa med allt i december. 

Lite om allt möjligt.

Måndag morgon igen, helgerna går så snabbt! Vi var hemma hos lillebror i lördags och fick god mat och trevligt sällskap, de små är underbara. Lillebror är bra mycket yngre än mig så hans barn är 2 och 4 år och mina är 13, 21 och 26 år, så det är alltid lika härligt att få träffa lite småttingar.
Mina tjejer och svärsonen var på hallowen fest i lördags och de var jättetjusiga!
Själva tog vi det ganska lugnt, tittade på film och drack lite vin.
Nu har jag börjat på en tubsocka som kanske ska bli julklapp annars hamnar den i e-shopen, har inte testat att sticka tubsockor förrut men det verkar väldigt enkelt och det blir fint. Man behöver ju inte sticka någon häl på dem, vilket jag undrar lite hur det funkar men det ger sig.

Julkulor

Idag ska vi ut till lillebror med familj och äta gott och umgås. Vi ska försöka handla det sista till Emmilis renovering också och ett par kängor ska inhandlas åt minstingen (som är störst i hela familjen).
Jag lyckades igår att få ihop ett par julkulor trots protesterande leder och jag blev ganska nöjd, den första stickade jag i queen, men den blev lite för stor och den andra stickade jag i soft merino och den blev ganska lagom i storlek.

Gnäll!

Idag har jag så ont i mina fingerleder att jag knappt kan skriva och jag som längtade så efter att få sticka julkulor! Stickning är ju min livlina här i världen, min avkoppling och när inte ens det funkar känns det mesta ganska svart. Jag blev i alla fall färdig med mina sicksacksockar i går.

Julkulor

Idag fick jag boken Julkulor med Arne och Carlos, nu ska det stickas julkulor! Jag ska testa om det blir bra att sticka dem i Queen, det röda garnet borde bli kanonfint.

Mimmis sticksida

Det här är min stick och handarbetssida, men den kommer också att handla en hel del om mina djur o mitt naturintresse. Sen får jag inte glömma mina pelargoner!!

RSS 2.0