Sockproblem

Stickar just nu på mina fina vårlika bomullssockor men de är inte särskilt samarbetsvilliga. Det var länge sen jag stickade sockor på strumpstickor men den här gången hade jag ingen rundsticka som passade. Jag hade helt glömt hur hala de är de små rackarna (strumpstickorna) de envisas med att glida ur och ramla ner i soffan. Sen när man väl lyckats bärga dem och satt tillbaka alla maskor upptäcker man att alla maskor inte alls var tillbaka.  Efter ett par varv ser man plötsligt ett litet hål där det inte alls ska vara några små hål! Nåja de kanske blir färdiga någon gång.
Igår hade vi ett kanonväder här ute med solsken och det var alldeles vindstilla, så vi passade på att räfsa upp hela trädgården och avslutade med att grilla för första gången i år.
12 säckar med löv och en hel del ris och grenar.
Årets första grillade korv med bröd är alltid godast.
Kunde inte motstå denna lilla pelargon trots att mina fönster är fulla med sticklingar.

Pelargoner

Äntligen har min första pelargon börjat att blomma, nu är det vår. 
En långpromenad i solen.
Sen har jag satt mina tomatfröer och hunnit ta en fika i solen med familjen, så mysigt.
Så en bild på min senaste stickning, sockor i en underbar vårfärg, hmm i år har jag verkligen längtat efter våren!

Solsken

Idag har vi suttit ute i solen och fikat för första gången i år, så skönt!
Känns lite konstigt med snö och att det var så varmt men mysigt.
Sen måste jag ju visa mina små snödroppar och då passade en fyrbent linslus på att smyga förbi. Tussen uppskattade verkligen både solen och det männskliga sällskapet såg det ut som.
Han roade sig med att klättra upp i träd och kela med alla han kunde hitta.

Ännu en halsduk

Jag har snart stickat en halsduk till åt "Sticka för livet" kanon bra idee tycker jag. Eftersom jag älskar att sticka och man kan ju inte ha hur mycket som helst så är det så kul att kunna sticka och skänka bort och veta att det kommer till nytta.
Jag har stickat färdigt på det som ska gå till Stickhjälpen, lite tröjor, sockar o några stickade troll.

Till mig själv har det blivit en sjal till i kärleksknutar, det var så fantastiskt kul att virka och reultatet blir kanon. Den här gången blev det i mohairgarn, ett lite tjockare garn. Till min älskling har jag stickat ljusblå sockor. Han jobbar på ett fryslager och gör av med sockor på löpande band.

Starta eget kurs

Äntligen är jag igång med starta eget kursen och även om veckan varit jobbig med all information och alla nya människor så har det varit riktigt roligt. Det är så mycket att ta in och fundera på så det känns som om huvudet ska explodera men,men förhoppningsvis ska det väl bli någon slags struktur på det hela.
Jag har börjat att skriva på min affärsplan men det är inte helt lätt och jag har börjat kolla inventarier och leverantörer. Vår kursledare säger att det  absolut viktigaste är att sätta upp mål och att se till att ha en positiv målbild så det jobbar jag också på. Men det är inte lätt det heller, är nog tyvärr van vid att helt planlöst famla omkring.
Hmm, positivt var det, nu ska jag fortsätta att skriva på min affärsplan och sen se en massa positiva målbilder framför mig.

Ont

Mina leder värker, jag blir så frustrerad när jag vill så mycket mer än mina eländiga leder. Till allt elände är det fingrar och armbågar som trilskas mest just nu. Jag har i alla fall insett att jag inte längre kan sticka med vanliga stickor, i fortsättningen får det bara bli rundstickor. Det betyder att jag måste köpa lite fler så att jag har alla storlekar. Nåja det betyder antagligen att Emmi Li blir jätteglad för då kan hon få alla mina gamla stickor!
Nu ska jag i alla fall bara sticka lite halsdukar till Sticka för livet, det är inte så tungt för mina händer och går till en bra sak.
Igår hittade jag äntligen snödroppar i min trädgård, det kanske blir vår i alla fall. Men det är fortfarande en massa snö kvar.

Mimmis sticksida

Det här är min stick och handarbetssida, men den kommer också att handla en hel del om mina djur o mitt naturintresse. Sen får jag inte glömma mina pelargoner!!

RSS 2.0