Midsommarfirande

Det blev en skön midsommarhelg och vädret på midsommarafton var helt ok, vi kunde sitta ute och grilla men det blev ganska snabbt kyligt senare på kvällen. God mat, tårta och trevligt sällskap!
Det blev lite stickat också så klart , lite babykläder som jag ska ta med till Algutsrums marknad och se om det går att sälja. Är annars inne i en sjal period, sjalen med kärleksknutar var så rolig att göra att jag inte ens vet hur många jag gjort! Men snart är det dags att börja sticka sockor igen, min familj är lite av en sockslukarfamilj så det går åt en hel del (inget jag är särskilt ledsen för)!
En liten kofta och en hjälm mössa blev det.

Äntligen

Nu är min garnbutik online, mimmisgarn.se, det har tagit mycket tid att komma hit och besluta sig för att försöka sig på garnförsäljning men nu är jag igång. Den här veckan ska jag till Algutsrums marknad och sälja garn och göra lite reklam för min sida på nätet. Sen blir det Mörbylånga marknad också, tyvärr kom jag igång lite sent här så det blir inte så många marknader i sommar som jag egentligen tänkt men jag får satsa på lite höstmarknader istället.
Lite från mitt ännu så länge ganska lilla garnlager!

Skolavslutning

Nu är det äntligen sommarlov, inte för att man kan tro det när man tittar ut, det regnar och blåser varje dag känns det som. Det blev sång i aulan och kaffe och godsaker i klassrummet, nu är lilleman färdig med låg och mellanstadiet nu är det högstadiet som gäller, nästa termin går han i sjuan!

Trött!

Nu har jag varit förkyld i snart två veckor och nu är jag så trött på det. Ingen feber men heller ingen ork känns som jag går på sparlåga och bara hostar och snörvlar och gnäller!
Jag har trots allt stickat en del men inte orkat ta kort än, det har blivit en bebiskofta och så håller jag på med en liten mössa till den också. Jag ska vara med på lite marknader i sommar och då hoppas jag kunna sälja lite sånt plus garn förstås.

Snart bröllop!

Min lilla Emma ska gifta sig, lite overkligt att de är tillräckligt gamla, eller det blir de kanske aldrig i mina ögon hmm. Men snart är det dags vi har varit och kollat in lokalen och vi har nog ganska bra koll på vad som ska handlas och göras. Men jag har fortfarande ingen koll på vad jag ska ha på mig, att hitta en klänning verkar bli det svåraste av allt!
Vi beslöt oss för att lokalerna dög, det kommer fler bilder när vi har kommit igång med piffandet. Det dröjer ett par veckor till som tur är. Ser mycket fram emot detta men antar att jag, som den lipsill jag är kommer att gråta hela dagen, hoppas att allt blir väl fotat och filmat så kan jag kanske se något efteråt.

Långhelg

Efter en lång och skön helg i solen är det vardag igen, helgen har dock inte bara varit skön både Emma och Erik har haft feber och ont i halsen. Vi firade Emmilis födelsedag med att sitta och grilla under den stora eken.
Vi var femton stycken och fick plocka ihop alla möbler vi hade!
En del var dock mer intresserade av studsmattan än av att äta.
Det har också blivit ett par dopp i havet men det har varit blygsamma temperaturer, allt från 14 grader till 20 grader.
14 var lite väl kyligt även för min smak.
Jag har stickat färdigt min cirkelkofta, den passade Emmili jättebra så då fick hon den som extra födelsedagspresent och sen har jag virkat en sjal till i kärleksknutar som Petra ska få när hon fyller på fredag. Det vill säga om jag bara kommer ihåg att skicka den till henne.

Mimmis sticksida

Det här är min stick och handarbetssida, men den kommer också att handla en hel del om mina djur o mitt naturintresse. Sen får jag inte glömma mina pelargoner!!

RSS 2.0