Lilla hustomten Edwin!

Jag kämpar på med att bli färdig med sista julklappströjan, men är inte säker på att jag hinner än. Det är alltid lite tradigt när man vet att man ska bli färdig inom en viss tid, det tar bort lite av stickglädjen tyvärr!
Annars är det mesta under kontroll, jag ska handla det sista imorgon och börja på julmaten också hade jag tänkt. På fredag får det bli lite städning och sista handen vid julskinkan. Sen är vi redo!

Färdig

Första tröjan färdig, det var länge sen jag stickade mönster tröjor men det var riktigt kul!
Den är stickad i Queen och i Soft Merino, jag tycker att acrylgarn passar alldeles utmärkt till barntröjar lätt att tvätta!

Julgran

Äntligen är vår julgran på plats, i år hittade vi en jättefin! Nu ska jag bara lägga fram julklapparna också så är jag redo att fira jul. Vi har inte köpt så mycket julklappar i år men det är skönt, huvudsaken är att det blir lite paket att öppna och att vi är tillsammans.

Rosor

Fick otroligt vackra rosor av Emmili idag!

Julbord och julgran.

Vi har varit och ätit Ikeas julbord, det var ganska spännande men mycket godare än jag hade trott. Skinkan däremot var väl i stort sett hela familjen ganska ense om att den ska inte smaka lakrits. Det var trevligt uppdukat och hela tiden påfyllt, det kan vi lugnt tänka oss att göra om nästa år.
Nu ska vi bara ge oss ut på jakt efter en julgran Tomas och jag, vi brukar köpa dem här hemma på Ica Nära men antingen var vi väldigt sent ute i år eller så kanske det är julgransbrist i år också. För de stackars pinnarna som var kvar såg knapp ut som granar. Nåja det ska väl gå att hitta en gran någon annanstans, återkommer med blid när den är klädd och klar.

Smått o gott.

Nalletröja på gång, hittade mönstret bland en massa broderimönster och det funkar alldeles utmärkt att sticka efter.
Våran gammelman har gått i barndom igen tror jag, tvättfatet var alltid hans favoritplats när han var yngre men det var några år sedan jag hittade honom där sist.

Stickning

Det blir mycket kalenderstickning just nu och frillyhalsdukar! Sen har jag så klart börjat sticka på två tröjor också, ibland minns jag inte att jag har ont i mina leder inte förrän det gör ont och jag inser att nu har jag gjort det igen. Egentligen ska jag bara sticka på en sak i taget och inte ha någon press på mig, men ibland blir jag för ivrig och då är frågan om något kommer att bli färdigt inom överskådlig tid. Nåja det får bli som det blir inte mycket att göra åt!
Nu har jag stickat 80 varv på kalenderstickningen.
Min andra frilly, den första är nu inpackad i fint julpapper.
Den här ska jag kanske behålla själv eller så hamnar den här!

Kalenderstickning.

Min kalenderstickning dag tre, väntar på nästa ledtråd nu!
Sen började jag på en halsduk i Frilly garnet igår den blir fin, tror det ska bli en julklapp.

Mormorsrutor.

Nu är jag färdig med mormorstäcket, ca 900 rutor i alla världens färger. Det är så skönt jag tror att jag virkat på det i minst 7 år, till och från så klart.
Min otroligt vackra amaryllis!!

Kalenderstickning.

Första delen av kalenderstickningen avklarad, nu väntar jag otåligt på att få fortsätta! Det känns lite skumt att sticka på något som man inte har den blekaste aning om vad det ska bli, men samtidigt väldigt spännande.

Lussekatter och andra katter!

Idag har jag bakat lussekatter, dricker just en kopp kaffe och äter en alldeles nybakad lussekatt.
Idag börjar en kalenderstickning, jag har aldrig testat att sticka så även om jag varit sugen många gånger, den här gången hade jag inget annat på gång sådå kör vi! Funderar på att sticka i Raggsocksgarn multi, ett fint och mjukt garn, känns lite knepigt när man inte har en aning om vad det ska bli.
Mina små busar fick en ny kattbädd av Emma igår, en som hennes katter inte gillade så mycket och jag fick inse att jag äger ett gäng ganska stora pojkar. Jag föreslog att vi skulle skaffa oss en mindre katt men det förslaget mottogs med tysnad så jag tolkar det som ett nej.
Lilla söta Edwin, rumpan fick inte riktigt plats men han försökte.

Mimmis sticksida

Det här är min stick och handarbetssida, men den kommer också att handla en hel del om mina djur o mitt naturintresse. Sen får jag inte glömma mina pelargoner!!

RSS 2.0