Lite smått och gott!

Nu har vi varit ute på en liten promenad Bella och jag, det blev i ganska maklig takt och inte så långt som vanligt eftersom min lilla skrutt har fått hosta. Hon mår bra i övrigt men hostar ganska bra, verkar vara kennelhosta hur hon nu kan ha fått detta. Det blir att ta det lugnt ett tag och hoppas att det inte blir värre!
Har så smått börjat planera lite av höstens stickningar, i år får det bli lite stickade födelsedagspresenter igen. Blir så glad när jag ser mina kära släktingar använda det jag stickat till dem och allra mest värmer det när de fortsätter och använder grejerna år efter år. Det är ju det som är ganska så fantastiskt med stickat det håller sig fint länge (beror på garn kvalite så klart) och det blir sällan omodernt.
Det här tror jag ska bli en halsduk till en liten kille, det borde bli mjukt och skönt.
Det här ska bli sockor till en något större kille.
Det här ska bli sockor till någon som snart fyller år och begriper hon att det är till henne så för hon se till att glömma bort det igen!

Stickbok

Med posten igår dök det upp en stickbok som jag är ganska säker på att jag inte beställt, men jag antar att jag så där lite omedvetet kanske glömt att avbeställa...
Men inte har jag hjärta att skicka tillbaka den lilla stackarn, nejdå den får allt bo kvar bland alla de andra. Nu är bara frågan vad som ska stickas först, eftersom jag gillar färg i massor så lockar dessa mest just nu:
Svårt val, men jag hade tänkt att sticka ett par födelsedagssockor nu närmast och eftersom vi inte riktigt har samma smak så får jag kanske ta något mindre färglatt den här gången.

Loppisfynd.

Igår var jag, Tomas och tjejerna ute på en liten loppisrunda och då gjorde jag det här lilla fyndet:
Gissa om den väckte minnen till liv, almanackan är ifrån icabutiken i vår lilla by, som jag tror lades ner ner för mer än trettio år sen. Jag minns tydligt när man fick följa med pappa och handla och få en tablettask det var stort. När de sålde ut alla sina varor cyklade jag dit och köpte mitt allra första gäng stickor, jag har fortfarande de flesta kvar det var ordentliga metallstickor som man möjligtvis kan tappa bort men knappast ha sönder. Tänk så mycket tankar och minnen som dyker upp ibland av en egentligen alldeles värdelös liten sak.

Var med och fira starten av Mimmis Garn!

För att fira att webbutiken Mimmis Garn äntligen är igång kör vi igång en tävling där man kan vinna två nystan av garnet Lovikka; ett rosa och ett musselblått (dessa är helt nyinkommna hos grossisten).

Tävlingen är ett lotteri som pågår till den 7 september.
För att delta:
  • Lämna en kommentar på detta inlägg: en lott.
  • Länka till tävlingen på din blogg eller liknande: två lotter.
  • Trycka gilla på Facebook-sidan: tre lotter.
Gör du då dessa tre saker får du tre lotter och tre gånger större chans att vinna de fina garnerna.
Lycka till!

Semestertider!

Det har inte blivit så mycket bloggande på sista tiden, vi har målat en massa, ja eller gubben har målat och jag tittat på, inflammationen i min axel vill inte riktigt ge sig.
Jag har försökt sticka på min citronsjal men det går långsamt.
Garnet är Winter Sale från Ice, de finns i min garnbutik Mimmis Garn.
Några av mina fina pelargoner, de trivs verkligen i sommar de blommar och växer så det är rena rama djungeln.

Mimmis sticksida

Det här är min stick och handarbetssida, men den kommer också att handla en hel del om mina djur o mitt naturintresse. Sen får jag inte glömma mina pelargoner!!

RSS 2.0