Hjärtekatten

Underbar ide, det här med hjärtekatten, jag har precis börjat på en!
Den här bilden på alla färdiga katter har jag lånat från hjärtekattens blogg, visst är de underbara.

Mormorsrutor

Jag kämpar på med mina mormorsrutor, nu har jag gjort ca. 100 rutor till, men jag ser inget slut än. Verkligen ett oändlighetsarbete. Men som tur är tycker jag att det är kul att varva mina stickprojekt med lite virkat då och då. Just nu har jag inte så mycket på gång, jag stickar fortfarande på halsdukar till Sticka för livet och funderar på att göra en födelsedagspresent till Elisabeth som snart fyller år. Jag tror inte att hon läser här men jag tar det säkra före det osäkra och avslöjar inte vad det ska bli.
Tomas har också varit flitig och påtat en halsduk som han hoppas att få använda när det blir landslagsmatcher på Guldfågeln Arena. Påtade halsdukar blir så mjuka och sköna, jag ska försöka tvinga honom att göra fler!

Pelargoner och annat vackert.

Jag fick en kanonfin liten mårbacka av Emma och Rasmus igår.
Det här är min Bobberstone,
Lite blommor från trädgården.
Underbart med blommor eller hur?

Stickfestival

Stickklubbens första stickfestival i Kalmar. En underbar vårdag, så min första tanke var, inte kommer det något folk idag. Men Glasverandan fylldes med glada, stickande människor.

Vi hade öppet mellan 11 och 16,00 och det var fullt med folk hela tiden. Tiden gick så fort när man satt och pratade med alla som kom förbi. Jag fick massor av nya ideer och en massa inspiration. Det såldes massor av garn också och jag lyckades låta bli att köpa mer jag hade ju nyligen köpt!!
Men den stora behållning av stickfestivaln var just alla underbara samtal med andra stickerskor, hoppas att vi gör om det här snart.

Överkast

Jag håller på att göra ett överkast med mormorsrutor, vet inte hur länge jag har sysslat med detta men minst 7 år i alla fall. Mest har det blivit rutor av restgarner men ibland har jag köpt eller fått garn som jag tyckt passat. Nu har jag då äntligen kommit så långt att jag börjat sy ihop rutorna, ett tidsödande jobb. Men nu börjar jag verkligen längta efter att få se det färdiga resultatet.
Lite rutor gjorda av restgarner.
Undrar om jag gjort halva kanske, jag har en halv kasse till med rutor som ska sys ihop.
Jag har ett överkast som min mormor virkade åt mig för över trettio år sen, det är fortfarande jättefint, lite blekt bara. Där kan man snacka om hantverk. Nu är det Erik som har det på sin säng.
Jag har börjat på ännu en sjal i kärleksknutar men den här gången ska nog Sticka för livet få den till sin insamling. De var så roliga att göra så det lär bli fler.

Promenad

Bella och jag har varit ute på vår favoritrunda!
Min lilla Bella.
Söta scillor som växer längs gångvägen.
Här ska det byggas massor av bostäder, ca. 200 har jag hört.
Jag har hunnit med att nysta lite garn och jag har beställt massor, jag hoppas mycket på den beställningen.
Mitt hungriga kattgäng!
Nu ska jag gå o äta lunch, stekt flundra och coleslaw, mums.

Vårblommor

En halsduk till.

Ännu en halsduk klar till Sticka för livet, har stickat de senste i ett underbart blått ullgarn.
Nu har jag avslutat Starta eget kursen, det var sista dagen i fredags. Det var faktiskt riktigt sorgligt, det var ett kul gäng som gick den här kursen och jag kommer att sakna dem, vi har kommit överens om att ha en återträff om ett par månader för att se hur lång alla har kommit med sina planer. Själv tyckte jag att kursen gav jättemycket nu är det bara att hoppas på att jag får starta eget bidrag också. Jag kanske startar ändå men det kommer ju att underlätta om jag får lite pengar under den första tiden.
Jag har lovat en av kursdeltagarna att sticka färdigt hennes kofta, så henne kommer jag garanterat träffa igen.
Ett underbart lingarn från Ullcentrum, jag blir lite sugen att sticka en likadan till mig själv.
Mina fina vårsockor blev färdiga till slut, men jag är inte riktigt nöjd.
Idag har vi kört bort alla löv och kvistar från trädgården och äntligen slängt den gamla soffan som stod kvar på altanen. Jag har börjat planera lite i min trädgård, det är ju vår andra sommar här nu så nu ska jag äntligen ta tag i den. Jag tycker det är skönt att bara bo ett år eller så innan man vet riktigt vad man vill. Dessutom behöver man ha lite koll på vad som växer i trädgården.

Mimmis sticksida

Det här är min stick och handarbetssida, men den kommer också att handla en hel del om mina djur o mitt naturintresse. Sen får jag inte glömma mina pelargoner!!

RSS 2.0