Min "uppifrån och ner kofta".

Kommit riktigt långt på min kofta, fast jag tror att den blir för stor! Otroligt kul sätt att sticka på i alla fall, jag har lärt mig att sticka magic loop bland annat, det har jag aldrig vågat mig på innan men det funkar kanon på ärmarna.
Vad jag inte läst mig är att ta fina kort med min nya kamera, hoppas att det kommer.

Det här är min medhjälpare Ewan, han är urusel på att sticka men bäst på en massa andra nyttiga saker som att vara ivägen och sova.

Ledsen.

Även om jag nu har hämtat mig en aning efter vår valvaka så är jag fortfarande ledsen och förbannad. Men mest kanske rädd för vart mitt Sverige är på väg. Vi hade visserligen en ganska stark känsla av att det var just så här det skulle gå men i det längsta hade jag väl ändå något slags hopp kvar. Att så många skulle rösta på SD är mig en stor gåta men speglar väl bara den vägen vi människor håller på att ta, vi verkar leva i ett egoistiskt tidevarv av stora mått. Sköt dig själv och skit i andra!
Som tur är så ser och hör jag många tecken på att inte alla känner likadant, det finns gott om eldsjälar som läggar ner alls sin energi på att hjälpa andra, både människor och djur. Men det är mycket skrämmande när vårt samhälle och de styrande så tydligt sänder ut signaler om att alla människor inte har samma värde. När de så klart visar att det är okej att sparka på och förnedra de svagare i världen.

Testar

Nu har jag fått min kamera! Så nu har jag testat lite med mer eller mindre bra rsultat.
Det här är mina små bebissockar som jag stickar till stickhjälpen, de går snabbt att göra och blir så söta.

Trött på korkade hundägare.

Jag har alltid haft hund, köpte min första hund när jag var tolv år, nästan hundra år sen. Jag är ingen supermatte, inte alls, jag har bara min egna regler och de är att mina hundar alltid ska uppföra sig trevligt och inte skälla eller göra utfall mot andra hundar. Det är något jag alltid förväntat mig och hittills har jag lyckats, jag är själv ganska hundrädd och vill inte råka ut för hundar som skäller ilsket och rycker i kopplen när jag är ute och går. Nu har jag råkat ut för två spetsar som jag på långt håll såg att de var i attack läge, vilket inte husse alls uppfattade. Stigen vi gick på var tack och lov ganska bred så jag och min hund kunde gå långt ut på kanten. Husse hade fullt sjå att hålla sina hundar och mitt hjärta klappade ganska hårt.
Sen mötte vi en joggare med hund ett par dagar senare, hon hade ingen koll alls och hunden vräkte sig fram och slog i mina knän i försöket att ge sig på min Bella. Matte säger bara fy på dig och springer vidare och där står jag med hjärtat i halsgropen och tårarna rinnande. Det gjorde ont i mina knän och för en sekund hade jag sett bilden av min hund biten o blödande.
Idag möter vi en dam med två ganska stora hundar som på långt håll får syn på oss och genast börjar skälla och rycka. Då stannar hon och låter hundarna hållas med det tills vi har gått förbi, gissa om jag var rädd och förbannad. Det mest självklara hade väl varit att säga åt på skarpen och snabbt gå därifrån inte låta dem hållas och stå kvar.

Uppifrån och ner kofta

Jag har beställt mönstret till tant koftas uppifrån och ner kofta, jag har varit sugen på att sticka den jättelänge men det har inte riktigt blivit av. Men så igår under stickcafe online på facebook så beslutade jag mig för att nu var det dags, man fick så otroligt många ideer igår bara. Det var riktigt kul att vara med under kvällen men jag kan ju inte påstå att det blev så mycket stickat jag hade fullt sjå att hinna läsa och kommentera och vimsa iväg och titta på alla nya bloggar. Men jag blev färdig med mina torgvantar och har börjat på ett par sockor så jag är nöjd, hoppas det blir fler såna här tillfällen.

Stickcafe online på facebook.

Idag ska jag testa att vara med på ett stickcafe online på facebook det ska bli intressant, hoppas på att få låna en kamera så jag kan fota lite och lägga upp där.
Jag har torkat och lagt undan tomatfröer till nästa års skörd, hoppas bara att jag kan få mitt växthus helt till nästa sommar det blev inte bra att ha tomaterna på altanen de ville inte alls mogna inte förräns nu och det är lite sent. Nu ska jag ta min lilla lathund (som fortfarande inte stigit upp) o ge mig ut på en promenad, det blåser idag men det känns ändå skönt. Det kan dock bli regn men det kan väl i så fall vänta tills vi är tillbaka igen, Bella gillar inte att bli blöt nämligen, regnar det kan hon hålla sig hur länge som helst.

Kamera

Nu har jag äntligen beställt en ny kamera och hoppas att dem kommer den här veckan har verkligen saknat den. Jag får visserligen låna en av mina döttrar men det är inte samma sak, det är bättre med en egen.
I helgen har jag stickat färdigt ett par raggsockor och plockat fram lite saker som jag tänkt skicka till stickhjälpen. Jag stickar alltid mycket mer än jag behöver och jag har inte så många jag kan ge bort saker till, jag tror att mina barn har fått nog med stickat under uppväxten så jag stickar bara till dem om de ber om något nu för tiden. Nu börjar jag dock hoppas på lite barnbarn som jag kan sticka till. Men kan jag göra någon annnan glad med mina saker så är det ju dubbel glädje för jag älskar verkligen att sticka!

Stickmagasin

Fick mitt Stickmagasin ifrån Allt om handarbete igår och det var som vanligt en hel del jag hade lust att göra. Jag ska absolut försöka mig på den virkade jackan i plusstorlek och är väldigt sugen på de mönstrade knästrumporna. Men som vanligt har jag alldeles för mycket jag vill göra och tyvärr trots att jag är arbetslös och har gott om tid så klarar jag inte av att sticka så mycket som jag vill längre. Mina leder gör tyvärr alldeles för ont. Jag har varit hos min läkare men hon tyckte att jag skulle gå ner i vikt och käka panodil när det gjorde ont. Att jag behöver gå ner vet jag och att det förmodligen skulle hjälpa knän och höfter det förstår jag också, men inte riktigt hur det skulle hjälpa mina händer och armbågar.


Måste visa en bild på mina ärt tomater visst är de söta, så små och goda. Jag har inte hunnit med att få ordning på växthuset i sommar så de har fått bo på altanen, vilket gjort att de inte börjat mogna förren nu. Ska spara lite frön till nästa sommar och hoppas på att växthuset blir klart då.


Här är början på min nya pelargonsamling, alla de jag hade förrut dog i flytten så det var bara att börja om nu i våras och köpa nya. Nu har alla fått flytta in och jag hoppas verkligen att de överlever vintern.

Husrenovering.

I sommar har jag inte haft någon tid alls att tillbringa här vid datorn känns det som, det har varit fullt upp md huset.
Men nu är badrummet renoverat och fasaden bytt den ska bara målas också ( bara o bara), jag har målat i stort sett allt inne som ska målas och tre rum är tapetserade. Det som är kvar är den stora hallen, vårt sovrum och stora rummet. Ja så köket då men eftersom det var i bäst skick när vi flyttade in så har jag lagt det på is till nästa år.
Tyvärr så har min stackars kamera gett sig av till kamerahimlen så det har inte blivit något fotat alls.
Vad det gäller stickning sa har jag stickat på som vanligt ( att sticka hinner man alltid) , det har blivit en hel del bland annat en jordgubbsmössa till lilla Agnes som fyllde fyra år och sockor till gubben som tycker mina hemstickade är bäst på jobbet. Nu ska jag försöka bli klar med mitt överkast av mormorsrutor och sen ska det bli en tunika till mig själv.

Tänkvärt.

‎"Om du tänker för länge på nästa steg kommer du att tillbringa livet på ett ben."

Mimmis sticksida

Det här är min stick och handarbetssida, men den kommer också att handla en hel del om mina djur o mitt naturintresse. Sen får jag inte glömma mina pelargoner!!

RSS 2.0