Regn!

Det har varit kanonfint väder här ute på vår ö i flera veckor men idag regnar det och plötsligt vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag har verkligen njutit av att sitta ute och sticka och virka på mornarna med kaffe och macka. Idag fick det bli inomhus med tidningen i stället.
Jag har stickat en hel hög med disktrasor men utan några vackra mönster bara lite rutor, jag tycker att de är helt otroligt praktiska och så fick jag ju användning för mina restgarner, som för övrigt börjar ta slut nu! Jag tror aldrig att mitt förråd varit så litet som det är nu. Men det är bra, jag vill verkligen bli av med det mesta och inte köpa nytt förrän jag känner att jag har råd igen. Nu är jag anmäld på arbetsförmedlingen igen och jag hoppas verkligen att jag har bättre tur den här gången. Det är så trist att gå hemma bara, året på Folkhögskolan var verkligen kanon och jag saknar det redan.

Mormorsrutor

Nu har jag fått ihop ungefär 220 rutor och börjar bli riktigt trött på dom så nu åker de undan en stund. Jag har räknat ut att jag måste göra 600 rutor för att det ska räcka till vår dubbelsäng så än är det många kvar.

Jag har börjat sticka på ett par små sommarsockor till, är för tillfället på väg rakt ut i aretslösheten igen vilket känns skit. Jag slutar skolan nästa vecka, det är otroligt jobbigt, jag har haft ett kanonår på folkhögskolan. Men tyvärr inga jobb i sikte så just nu har jag belagt mig själv med inköpsstopp på garnfronten. Det är inte lätt, inte lätt alls, men jag har ju en hel del restgarner liggandes som nu får bli använda. Problemet är väl bara att komma på vettiga saker att göra av dem!

Sommarvärme

Jag har njutit av ett par veckors sommarvärme och inte stickat så mycket som vanligt. Det har istället blivit lite virkningar, jag håller på med mina mormorsrutor som ska bli ett sängöverkast och så har jag börjat på en gardin. Men jag har ändå hunnit med ett par sommarsockor som jag blev jättenöjd med och som verkligen är sköna att dra på sig när det blir kyligt på kvällen.


Det har blivit en hel del sköna promenader också, det är så skönt när naturen vaknar till liv igen och blommor och växter sätter fart.


Min lilla promenadkompis gillar också solen och värmen. Idag regnar det och det gillar hon inte, då vill hon bara ligga inne och sova. Är det blött kan jag gå ut och gå alldeles själv tycker hon.

Mimmis sticksida

Det här är min stick och handarbetssida, men den kommer också att handla en hel del om mina djur o mitt naturintresse. Sen får jag inte glömma mina pelargoner!!

RSS 2.0