Februarisockar

image52
Jag har börjat på februarisockorna och de var roliga att sticka men jag kanske skulle ha gjort som det stod och stickat dem i enfärgat garn men nu ville jag ha det här garnet så då blev det så.image53
Har varit och kikat på det nya mönstret till pulsvärmarna också, jag har aldrig stickat med pärlor förrut så det kan bli en riktig utmaning.  Men det ska väl gå hoppas jag.

Det gick bra!!

Nu har jag varit på anställningsintervju i två dagar, puh. Väldigt nervöst men jag fick båda jobben, vilken grej här har man gått så länge och så plötsligt har man jobb att välja mellan. Valet var inte så svårt och jag börjar imorgon redan.Det var liknande jobb men det ena låg 3 mil bort och det andra två gator bort!!
Vi var på stickcafe igår kväll också mellandottern och jag, det var jättemysigt men tyvärr var det inte många som kom. Jag hoppas verkligen att fler kommer i fortsättningen för jag tycker det är en mycket  smart ide att samlas och kunna hjälpas åt. Det är alltid kul att träffa människor medsamma intresse. Jag köpte eskimå och stickade en mössa under kvällen.
image49
Jag har hunnit med att sticka en mössa i vitt garn också och ett par monkeys till.image50
image51
Sen lyckades jag också köpa ett par drops kataloger så nu har jag suttit och dreglat över dem en stund, men jag ska försöka hålla mig lite till vill gärna sticka nästa sockor i sockklubben och pulsvärmarna också så klart.

Äntligen!!

Idag måndag ska det börja ett handarbetscafe här i mitt samhälle, något jag har hoppats på länge. Naturligtvis måste jag dit och se vad som händer. Det är vår lilla presentbutik Fialisas som även har garn som ska köra igång med cafe ikväll.
Jag har tyvärr eller hur man nu ska se på det, lite otrevligare saker att göra också. Jag ska på jobbintervju idag kl 11.00 och imorgon 10.00. Jag vill hemskt gärna ha ett av jobben men jag blir så nervös av dessa intervjuer!! Jag hoppas att jag lyckas uppföra mig någorlunda ordentligt och inte svimmar eller så. ( Har inte lyckats med det än men man vet aldrig.)
image48
Det här är en av mina bästa medhjälpare Prinssesan Estrella, hon kan allt från att knyta skor hämta pennor i bokhyllan, använda mina stickningar till att damma under soffan och lägga mina nystan på diverse smarta ställen i hela huset. Puss!!

Jordgubbsmössa

Nu är jordgubbsmössan till Agnes färdig nu återstår att se om den passar. Dessutom har jag börjat på ett par monkeys till, mellandottern blev förtjusta i dem så det fick bli ett par till.image45
Är inget bra på att ta kort men det syns kanske vad det är, borde verkligen jobba på detta!!image46
Det här är mina sockgarner som jag fick häromdagen och min påbörjade socka till Emmili, det var kul att sticka i det här mönstret så det går ganska fort. Men nu längtar jag efter nästa socka i sockklubben och så ska jag ju vara med i pulsklubben också, kul!!

Ensam

Känner mig alldeles ensam och övergiven idag, alla har gett sig av till sina skolor och jobb efter julledigheten så det är så tomt. Själv skulle jag verkligen vilja ha ett jobb att gå till, när man är mitt uppe i jobb och stress kan man ju ibland tänka,   åhh om man bara fick göra som man ville bara rå sig själv! Nu är det inte något jag uppskattar alls, jag skulle vilja ha någonstans att ta vägen, någon mer att prata med än med mina katter och hunden. Det är tur att jag har mina stickningar annars hade jag nog blivit alldeles tokig. Det är konstigt att ett jobb ska betyda så mycket men jag känner mig så otroligt värdelös och onyttig av att gå arbetslös. Kanske för att det är vad man gjort i hela sitt liv, jag har jobbat sen jag var 16 år och det här är första gången jag har varit arbetslös mer än någon kort period när jag var riktigt ung.
Vi har varit ute på en långrunda hunden och jag och det var skönt även om det är grått och mulet, lite sol hade nog piggat upp lite.
image44
Nu ska jag kila ut och se om det har kommit något garnpaket till mig istället för att sitta här och tycka synd om mig själv!!

Väntar!!

Går omkring och väntar på mitt nya garn, vet ju egentligen att det är alldeles för tidigt det tar nog några dagar till men i alla fall. Jag har stickat ett par raggsockor till lillasyster på restgarner under tiden och så har jag virkat några möss som jag ska skänka till Kattkommandosyd. Har inte så gott om pengar eftersom jag är arbetslös men jag har gott om tid och restgarner så det ska bli jättekul att få göra lite nytta i alla fall.

Stickameras pulsklubb

Det gav mersmak att vara med i sockklubben så nu har jag anmält mig till pulsklubben också, vi får se hur mycket man hinner med!
Stickameras pulsklubb

Sockorna är färdiga!

Nu är mina sockor klara och jag blev ganska nöjd, de blev lite stora men fina. Jag måste dock erkänna att jag har haft lite problem med mönstret men det mesta har löst sig och det är så kul att upptäcka att man faktiskt klarar av ett engelskt mönster. Jag har inte vågat mig på det annars så det var kul.image39

Vinterdag!!

Nu har äntligen kyla och snö kommit hit också, tycker nog att det ska vara kallt och snö på vintern inte bara detta eviga regnande som vi har fått stå ut med hur länge som helst. Det är ganska mysigt att tända cronspisen och sitta och sticka en stund innan övriga familjen vaknar på mornarna.
Idag har jag skickat efter lite nytt garn och lite fler strumpstickor det är bäst att gardera sig lite inför nästa sockmönster i stickameras sockklubb. Jag hittade naturligtvis lite annat bra att ha också, ska sticka en jordgubbsmössa till lilla Agnes och göra lite fler gnomer/tomtar de jag hade gjort förra året har alla gett sig ut i stora vida världen. Sen har jag ju min jacka med pälskrage som har fått lägga sig i stickkorgen en stund eftersom mina monkeys har fått ta all tid!image38

Monkey

Nu har jag äntligen fått hem min dotter och hennes kamera så här kommer bilder på min nästan färdiga socka. Den har varit rolig att göra men lite misstag har det blivit och tyvärr för mina värkande fingrar har jag haft alldeles för bråttom.image36Ska försöka ta det lite lugnare i fortsättningen.

Mimmis sticksida

Det här är min stick och handarbetssida, men den kommer också att handla en hel del om mina djur o mitt naturintresse. Sen får jag inte glömma mina pelargoner!!

RSS 2.0