Mössor och hattar.


Stickade och virkade mössor, jag har prövat lite olika modeller och tycker det är jätteskojigt.  Jag har själv en virkad hatt typ kosackmodell, är egentligen ingen hatt eller mössmänniska men den tycker jag om.

Mina assistenter!

48291-15

Matte behövde visst lite hjälp igen,  så där kunde ju sjalen inte hänga. Jag tror att mina små kompisar är lika hängivna handarbetare som jag. De hjälper till med allt, tuggar av garnet när de tycker det är dags och drar hela stickningen under soffan, behövde kanske städas vad vet jag. Tar mina stickor och drar iväg, det är ingen hejd på hjälpsamheten.


Sjalbegär

Jag har precis börjat på min andra sjal de var så roliga att sticka så nu har jag redan planer på en tredje fast den ska ha ett mer avancerat mönster.
Jag har hunnit med att virka en gardin också mellan sjalarna och har planer på lite torgvantar och en halsduk. Jag har beställt garn som jag väntar febrilt på en sån här packe med reagarn som kan bli vad som helst och sen bebisgarn till mitt brorsbarn som ska komma i september. Det ska bli så kul att sticka bebiskläder det är över åtta år sen sist.
Förrutom mitt brinnande stickintresse gillar jag att samla på stickbeskrivningar också, helst ska det vara gamla. Och det roliga är att de kommer igen i modet de gamla beskrivningarna, kanske med nya färger och garner men man känner igen dem. Fast de tar en ryslig massa plats, jag har pärmar böcker tidningar och lösblad överallt. Drömmen hade varit att ha ett alldeles eget stickrum!!!

9 februari 2006

En ovanligt grå och trist dag idag. Det är töväder ute och blixthalka, men jag har snart gjort färdigt mitt senaste alser en tröja till min lillkille. Lyckas jag få igång dotterns kamera ska jag lägga ut en bild på den. Jag är ett tekniskt geni eller om det var tvärt om, lika lycklig var gång jag faktiskt lyckas. Tyvärr händer det alltför sällan, till och med det här bloggandet är mödosamt men med en massa hjälp så går det, tror jag.

Jag har i alla fall beställt lite mer garn via datorn, det kan jag. Men egentligen hade jag velat ha en garnaffär i närheten så att jag kunde känna och se garndet innan jag köper det.  Det är ganska långt till närmaste och utbudet är inte så stort . Här hemma är det bara ica som har lite fuga garn. I bland funderar jag på att öppna garnaffär själv men frågan är om jag skulle vilja lämna ifrån mig något, ingen vidare affärside kanske.

Mimmis sticksida

Det här är min stick och handarbetssida, men den kommer också att handla en hel del om mina djur o mitt naturintresse. Sen får jag inte glömma mina pelargoner!!

RSS 2.0