Färdig

Äntligen färdig med mina gardinkappor, lite svårt att fota dem men här kommer ett försök. De är virkade i merciserad bomull 8/4 och mönstret är från en gammal veckotidning.
Så nu har jag börjat sticka igen, på ett par sockor i strumpgarnet San Fransisco, har inte riktigt bestämt om de ska bli julklappar eller...
Så håller jag ju på att virka en plasmatta till mitt badrum i gamla plastkassar, nu börjar det ju snart närma sig jultid och då brukar det bli lite andra färger på kassarna, det ser jag fram emot. Jag älskar ju färg så min plan är en färgglad rund matta att ha mitt på golvet.

Slånbärslikör.

Igår hade vi ett fantastiskt väder här ute på ön, så jag och gubben var ute på en långrunda och plockade slånbär. Nu är min slånbärslikör på gång, det blir ingen jul utan slånbärslikör.
Annars var gårdagen en lugn slappardag, vi tittade på en massa filmer på kvällen och jag blev nästan klar med min andra gardin. Nu längtar jag efter att sticka igen, är inte riktigt säker på vad det kommer att bli än.
Nu är det bara 2 dagar kvar på min första garnrea och det är fortfarande en hel del garn kvar!

Halsduk

Påtade halsduken i Kalmar FF färger är klar och upplagd i butiken, man behöver inte heja på Kalmar för att köpa den!
Idag har jag tränat, städat och suttit här vid datorn, så nu börjar jag känna mig lite smått seg. Det är skönt att röra lite på sig, men jag får träningsvärk för minsta lilla. Bevisar väl bara hur vältränad jag faktiskt är (ha,ha!!).

Garn och åter garn!!

Nu har jag varit på möte och skickat alla färdiga odrar! Jag har lagt upp lite nya fyndpaket i

e-shopen och nu ska jag sätta mig och virka lite på min gardin. Oj jag höll nästan på att glömma att det är online stickcafe, bäst att ta sig en titt där innan det är dags för soffan.

Till min stora glädje består mitt liv mest av garn för tillfället och jag njuter för fulla muggar.

Mulen och grå måndag.

Usch, idag är det verkligen mulet och grått ute, men vi har varit ute på en promenad hunden och jag. Det var förvånansvärt skönt när man väl kom ut, lite trist med diset bara man har inte så fin utsikt som vanligt och jag älskar att se ut över sjön!
Idag ska jag ge mig på att koka kroppkakor vilket var så länge sen jag gjorde, men det ska bli riktigt gott och tjejerna ska hjälpa mig så det ska nog gå bra. 
Glöm inte kika in på garnrean på Mimmis Garn!

Virka en gardin till eller....

Att virka en gardin var ganska okej men nu när det är dags att virka nästa då är lusten som bortblåst; jag vill mycket hellre sticka en uppifrån och ner kofta eller ett par sockor.
Här använder jag Bosse som underlag! Det här är en bild på en socka jag stickade för länge sen så jag minns varken garn eller mönster. Konstigt det här med handarbete man vill alltid börja på något nytt eller pröva ett nytt garn, nu när man kan hitta så mycket ideer och mönster här på nätet blir det ju ännu värre!

Trött!

Otroligt trött idag, det är nog höstmörkret och all blåst som tar ut sin rätt. Jag ska försöka ta med mig Bella ut på vår vanliga promenad snart om vi inte blåser bort!

Ni kikar väl in på min lilla garnrea än finns det garn att fynda.

Lussekatter

För 26 år sen, när min första dotter skulle födas hade jag oturen att råka ut för blintarmsinflammation under graviditeten vilket gjorde att jag fick ligga på sjukhus, länge! I början av oktober när det var marknad i närheten kom min mamma och lillasyster in till sjukhuset med en hel påse lussekatter och jag minns än idag hur gott det var. Jag har alltid älskat lussekatter men där och då lades nog grunden för min lilla Emmas lusskatts kärlek. Så nu brukar det bli lussekatter till hennes födeldag varje år och i år har jag lovat att baka, så nu jäser degen så fint i mitt kök.
Jag har kommit ganska långt på mina gardiner, det var riktigt kul att virka och det är inte så tungt. Jag virkar gardinerna i Merc 8/4 garn som är ett ganska lagom tjockt garn. Nästa projekt ska nog bli ett par sockor till tror jag.

Bellas och min morgonpromenad i bilder.

Rosor i vår trädgård, de blommar för fullt.
Hemma igen, efter en skön runda!

Mina projekt.

Garnrea!

Jag ger 20% rabatt på utvalda garner, priserna gäller till den 31 oktober eller så långt lagret räcker! Vissa av garnerna kommer att försvinna ur sortimentet så skynda att fynda!

Lilla bilen

Oj, vilken glädje, lilla bilen klarade sig och jag har råd att lösa ut den! Konstigt vad man kan sakna en bil.
Jag har börjat virka på en gardin till mitt vardagsrum, tror inte jag virkat gardiner sen 80-talet men jag blev så inspirerad av blogg jag läste att jag bara fick lov att göra ett försök. Tyvärr har värken gjort att mina födelsedagspresenter inte riktigt blev som tänkt men det kommer kanske en annan gång.
Tomas har kommit ganska långt på en påtad halsduk som ska säljas i Mimmis Garn, jag tycker det är så kul att han också börjat gilla att handarbeta.
En bild från i sommras när han gjorde flagginspirerade halsdukar.
Ni glömmer väl inte att gå in på Ronnebys Hittekatter och köpa lotter, jag ska själv försöka få iväg påsen med kattmynta leksakerna idag. Det blev nästan 40 st, hoppas de kommer till nytta och inbringar någon krona.

Höst

Idag kan jag konstatera att det verkligen är höst, löven börjar skifta färg och luften är kall och klar. Vi har dessutom fått lov att köra igång värmen, till och med jag fryser! Är inte särskilt frusen av mig egentligen men har just nu en förbannad massa värk, då blir man frusen. Värken hindrar mig en aning just nu i mitt stickande så det blir mest kattleksaker men det är ju bra det med.
Väntar fortfarande på att min bil ska bli klar men det ser tydligen inte så bra ut, får se om de kommer på något i dag eller om det bara är att ge upp.
Hmm, tror att jag bara kurar ihop mig i mitt soffhörn idag, med en katt eller två!

Lite smått och gott!

Väntar på att verkstaden ska ringa och säga att min lilla bil är reparerad, är egentligen inte särskilt beroende av bil just nu men när den inte funkar då inser man hur mycket man förlitar sig på att den alltid finns och fungerar.
Så håller jag på med att skriva ner ett mönster på min favoritsjal, Enklaste sjalen kallar jag den, tänkte lägga ut mönstret som gratis mönster i e-shopen om jag lyckas skriva ner det så någon begriper. Det är ett busenkelt mönster men sjalarna blir fina och ibland kan det vara skönt med något okomplicerat!
Gå gärna in på Ronnebys hittekatter och köp en lott, de gör ett jättejobb och behöver all hjälp de kan få. Älskar alla djur men katter och hundar är mina favoriter och mina egna busar är så klart bäst!
Det var nog alla!

Födelsedagspresenter och julklappar

I år är jag ute i god tid, jag har redan två julklappar klara! Sen har jag ett gäng till på gång, vet inte riktigt var jag ska börja bara. Om nu någon skulle misstänka att det skulle kunna bli en hel del stickat i år, ja då har de allddeles rätt! Jag har haft en riktig svacka i mitt stickande (för att vara mig, vill säga) och nu har lusten äntligen kommit tillbaka med full kraft och det är jag glad för.
Det här är barnvantar, som finns till salu i min e-shop. De är stickade i ett blandgarn som är lite ojämnt spunnet, de blev mjuka och sköna.
Några sådana tomtar/vättar ska bli julklappar! Så fortsätter jag så klart på mina kattleksaker det börjar bli en bra hög nu, det jobbiga är att gömma dem och påsen med kattmynta från mitt hagalna gäng här hemma. I vanliga fall är de ett gäng långsamma och lata katter men när matte virkar kattmynta saker förvandlas de till ett gäng vildkatter!

Sommar!?

Vilken underbar helg det varit på Öland, kanonväder och alldeles stilla och skönt. Igår satt vi till och med ute och åt middag i trädgården, den 1 oktober! vi har inte varit ute särskilt mycket på Skördefesten bara en liten runda ner till "centrum" i stora Mörbylånga på konstnatten. Jag tycker att det är en helt fantastisk ide det här med skördefest och det drar verkligen mycket folk, men ibland blir det lite för mycket så jag stannar hemma istället.

Mimmis sticksida

Det här är min stick och handarbetssida, men den kommer också att handla en hel del om mina djur o mitt naturintresse. Sen får jag inte glömma mina pelargoner!!

RSS 2.0